Prednosti življenja v Vojniški gmajni

Energijsko najvarčnejša stanovanja v Sloveniji!

Arhitekturna in funkcionalna zasnova objekta in stanovanj zagotavlja kar 45 odstotkov manj toplotnih izgub kot je predpisan standard za tovrstne objekte kar uvršča stanovanja v Vojniški gmajni v sam vrh energijsko varčnih nadstandardnih stanovanj v Sloveniji.

Da gre za resnično izjemno kakovostno in energijsko varčna stanovanja, zagotavlja tudi dejstvo, da smo izvedli natečaj, v okviru katerega bi prvemu, ki bi našel bolj energijsko učinkovito primerljivo stanovanje po konkurenčni ceni, PODARILI STANOVANJE v Vojniški gmajni. Stanovanja NISMO PODARILI, saj stanovanja, ki bi ustrezal našim kriterijem energijske varčnosti v Sloveniji ni bilo mogoče najti.

Da potrdimo energijsko učinkovitost gradnje, bomo za objekt Vojniška gmajna izdelali energetsko izkaznico, iz katere bodo razvidni najpomembnejši kazalci rabe energije v stavbi in kakovost toplotnih lastnosti stavbe.


Nizki stroški bivanja

Analiza stroškov bivanja v Vojniški gmajni po enem letu obratovanja stavbe je pokazala, da je bivanje v Vojniški gmajni v primerjavi z bivanjem v primerljivem stanovanju v Celju kar za 1100 EUR cenejše!


Mesečni stroški

Prikazana primerjava temelji na dejanskih stroških upravljanja in bivanja v 80m2 velikem stanovanju v Vojniški gmajni in stanovanja v Celju v katerih bivata 2 osebi.

Podroben izračun prihrankov pri stroških ogrevanja in hlajenja najdete TUKAJ.


1/3 investicije v energijsko varčno stanovanje v Vojniški gmajni se vam povrne!

Kako? Energijska varčnost stanovanj zagotavlja velike prihranke pri stroških bivanja, ki vam v 25 letih povrnejo kar 1/3 vrednosti stanovanja!


Vaš prihranek v 25 letih bivanja v stanovanju v Vojniški gmajni

Vaš prihranek v 1 in 25 letih bivanja v stanovanju v Vojniški gmajni, v primerjavi s stroški bivanja v primerljivem stanovanju v Celju.


V 25 letih bivanja v energijsko varčnem stanovanju v Vojniški gmajni prihranite kar 1/3 vrednosti nakupa stanovanja!


Primer izračuna dejanske vrednosti nakupa stanovanja ob upoštevanju prihrankov:

  • Velikost stanovanja: 80 m2
  • Nabavna cena m2: 1.670 EUR/m2
  • Prihranki pri stroških v 25 letih: 45.925 EUR

  • 80 m2 x 1670 EUR/m2 = 133.600 EUR
  • 133.600 EUR + 8,5% DDV = 144.956 EUR
  • 144.956 EUR - 45.925 EUR = 99.031 EUR ali 1237 EUR/m2

Zakaj bi izbirali med kakovostjo in ceno? Bivanje v Vojniški Gmajni vam zagotavlja visoko kakovost bivanja za ugodno ceno! Čeprav smo prepričani, da zdravja in kvalitetnega življenja ne moremo ovrednotiti s ceno, smo se pri snovanju stanovanj v Vojniški gmajni zavestno odločili, da bomo z uporabo naravnih in kakovostnih materialov, ter z arhitekturno in funkcionalno zasnovo objekta, stanovalcem zagotovili najvišjo kvaliteto in udobje bivanja za zdrav in prijazen dom.


Uporaba kakovostnih in nadstandardnih materialov in opreme pa ne pomeni le boljše kvalitete bivanja in prihrankov pri stroških bivanja, temveč zagotavlja tudi daljo življenjsko dobo objekta in opreme ter tako prihranke pri vzdrževalnih stroških. Oprema vrhunskih proizvajalcev kot so Veissman, Daikin, Otis ima dolgoletno garancijo, kar smo prenesli tudi na našo garancijo na stavbo in opremo v stanovanjih, stanovalcem pa tako še zmanjšali stroške vzdrževanja.